Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ

technology freak
Είτε μας αρέσει είτε όχι η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Έχουμε πρόσβαση σε χιλιάδες πληροφορίες μέσω του διαδικτύου και με ένα κλικ, μπορούμε να μάθουμε τα πάντα… από τον καιρό μέχρι νέα από την άλλη άκρη του κόσμου και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο! Πιο κάτω θα βρείτε μερικές από τις πιο χρήσιμες ιστοσελίδες και εφαρμογές για τον απλό πεζοπόρο μέχρι τον πιο ψαγμένο αλπινιστή!
διαβάστε ολόκληρο το κείμενο...

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Βελούχι, ανάβαση στην κορυφή(2.315μ) από τα Καγκέλια [22.6.2014]

Του Στέφανου Σταμέλλου*

“Βαπόρι στολισμένο βγαίνει στα βουνά
κι αρχίζει τις μανούβρες «βίρα μάινα»” **

Βγήκαμε κι αυτή την Κυριακή, οι γνωστοί τρεις «καπεταναίοι παντός καιρού», να μανουβράρουμε ορειβατώντας στο Βελούχι [Βάσω, Γιάννης, Στέφανος]. Τούτες τις μέρες, τις αδιευκρίνιστες και τόσο παράξενες, νιώθεις την ανάγκη να πλησιάζεις στα πατρώα και στα “πάλαι”... «Κι όλο τραγουδάς», μου λέει η Βάσω.

διαβάστε ολόκληρο το κείμενο...

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Βαρδούσια από το «Ασανσέρ», μια ξεχωριστή ανάβαση


Του Στέφανου Σταμέλλου*

Είναι η τέταρτη φορά που ανεβαίνω τη διαδρομή «Ασανσέρ», από την Κάτω Μουσουνίτσα, και η πολλοστή φορά στα Βαρδούσια. Τα Βαρδούσια, που είναι η χαρά των ορειβατών για όλες τις εποχές, βρίσκονται στα βορειοδυτικά της Φωκίδας, με ένα μικρό τμήμα να επεκτείνεται στη Φθιώτιδα. Είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ρούμελης μετά τη Γκιώνα, με ύψος 2.495 μέτρα (κορυφή Κόρακας).

Στις αναβάσεις, τα βουνά μας «ταξιδεύουν» στο δικό
διαβάστε ολόκληρο το κείμενο...